Wij zien onze eigen taal als iets normaals maar wat vinden andere mensen hier eigenlijk van? Wij zien een andere taal vaak ook als iets grappigs en proberen het dan ook vaak na te doen. Denk ook aan bepaalde accenten zoals het Limburgs, Fries en Brabant wat maar al te graag na gedaan wordt. Voor de inwoners van deze provincies is het de normaalste zaak van de wereld om in hun dialect te praten, maar andere mensen denken hier dan toch anders over. Want zo versta je ze toch niet?? Goeiemoogle ging op onderzoek uit.
Wil jij afwijken van de normale taal? Gebruik dan eens wat woorden die afkomstig zijn van de straat. Deze taal maken jou zinnen vaak leuker en speelser wat het erg grappig maakt. De straattaal is vooral afkomstig van de Nederlandse Antillen die bepaalde woorden anders hebben dan hier in Nederland. Zo versta je de meeste dingen in de zin nog wel maar zijn er bepaalde woorden die niet gekend zijn in de Nederlandse taal.
Niets is zo leuk dan een eigen taal te verzinnen die alleen jij en je vrienden of vriendinnen snappen. Het kan grappige woorden bevatten die een hele andere betekenis hebben waarbij andere geen flauw idee hebben waarover jullie spreken. De band Treble vond zich hier ook in en kwam met de hit Ramaganana. Dit hele liedje is ook in een taal geschreven die niemand anders kent dan zij. Zo zijn er nog vele artiesten die graag een liedje in hun eigen taal maakten, als het melodie maar goed is zal het zeker een hit worden. Jij en je vrienden of vriendinnen kunnen dit dus ook, je hoeft geen rekening meer te houden met andere wanneer je spreekt. Niemand weet wat je zegt waardoor je over van alles en nog wat kunt praten op ieder moment dat jij wilt.
Smileys worden overal wel gebruikt, tegenwoordig doen we zelfs onze gezichtsuitdrukking in de vorm van een smiley om iets aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan :P waarbij je schuin je tong uitsteekt, veel jongeren doen dit nu ook op foto's. We zijn het meest bekend geworden met smileys sinds het begin van MSN. MSN was een chatbox waar je al
Codetaal kan voor sommige mensen erg begrijpelijk zijn maar voor andere mensen is het een groot mysterie. Veel bedrijven werken met codetaal, vaak zijn dit afkortingen voor langere woorden om zo producten of diensten aan te geven. De politie maakt ook gebruik van codetaal, bijvoorbeeld tijdens een inval of wanneer ze mensen in de gaten houden